Melchiot potpisao za katarski Umm Salal

Melchiot potpisao za katarski Umm Salal

Edmir Škorić

Nakon što je raskinuo ugovor sa engleskim Wiganom, nekadašnji igrač Chelseaja Mario Melchiot potpisao je za katarski Umm Salal.

Bivši holandski reprezentativac se, tako, pridružio svom sunarodnjaku Henk ten Cateu u Umm Salalu. Ten Cate je trener katarske momčadi, a u ekipi je još i iskusni španjolski defanzivac Gabri.

Mario Melchiot prošle je sezone odigrao 33 utakmice za Wigan, gdje je stigao iz franuskog Rennesa 2007. godine. Također, u svojim nogama ima i preko 100 nastupa za londonski Chelsea, a svojevremeno je nastupao i za Birmignham City.

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa katarskim Umm Salal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.