Melo se ne vraća u Juve: Galata otkupila Brazilčev ugovor

Felipe Melo igrač Galatasarayja

Melo se ne vraća u Juve: Galata otkupila Brazilčev ugovor

Edmir Škorić

Turski nogometni velikan Galatasaray konačno je otkupio ugovor Felipa Mela od Juventusa.

Melo je posljednje dvije sezone igrao u Galatasarayju kao posuđen igrač Juventusa, a u Istanbulu je godišnje zarađivao 2.9 miliona eura uz 25.000 bonusa za svaku nastup.

Prošlog ljeta Galatasaray nije uspio otkupiti njegov ugovor jer je Juventus imao prevelika potraživanja, no ovaj put je Stara dama popustila i Melo će karijeru nastaviti u turskom klubu.

Inače, igrač je po završetku protekle sezone izjavio da mu ne pada na pamet da se vraća u Torino. Juve je njegovom prodajom zaradio pet miliona funti, 30-godišnji Brazilac u Evropi je još nastupao za Mallorcu, Racing Santander, Almeriju i Fiorentinu. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.