Melunović: Ovo je ono što mi treba

Bh. internacionalac u dresu Teplica

Melunović: Ovo je ono što mi treba

Šest je Bosanaca u Teplicama, a svi polako dobivaju šansu kod Jirija Plišeka. Jedan od njih je i napadač Alen Melunović koji je u srijedu u kup utakmici protiv Čeških Budejovica peti put nosio dres ovog kluba.

Teplice su na svom stadionu Na Stínadlech izgubili sa 1:0 od Čeških Budejovica, ali su ih u uzvratu savladali sa 0:2, te se tako plasirali u osminu finala Kup Češke.

Priliku za igru je dobio i naš napadač Alen Melunović kada je u igru ušao početkom drugog poluvremena. Imao je jednu veoma dobru priliku, ali nažalost nije uspio zatresti mrežu.

"Igrali smo jednu veoma tešku utakmicu gdje nismo imali šta izgubiti. Cijela ekipa je dobro odigrala, posebno u drugom poluvremenu što nam je i donijelo rezultat", rekao je Alen Melunović za SportSport.ba, te se osvrnuo na svoju igru:

"Imao sam dobru šansu kada sam izašao na golmana jedan na jedan, ali nisam uspio pogoditi. Treba mi još utakmica kako bi stekao iskustvo i mogao da pokažem svoj talenat. Nadam se da će uskoro na mom kontu biti i koji gol."

Ovaj 20-godišnji napadač je rođen u Prijepolju i karijeru je počeo u Partizanu. Iako posjeduje samo srbijanski pasoš ima bosanskih korjena i ističe kada bi bio u situaciji da bira između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije, odabrao bi naš nacionalni tim.

"Partizan sam napustio iz više razloga. Nisu imali vjere u mene i forsirali su neke druge igrače, a ja nisam želio da igram za B tim. Otišao sam pola godine u Radnik iz Hadžića gdje sam pokazao svoje kvalitete što me dovelo u Teplice", kaže za kraj razgovora bivši član Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije