Memić: Ne volim izgubiti ni kad igram karti

Šef stručnog štaba Travnika

Memić: Ne volim izgubiti ni kad igram karti

Almir Memić, nekadašnji član stručnog štaba FK Željezničar, preuzeo je ekipu Travnika nakon poraza Vezira u Zenici.

Stručnjak koji je dugi niz godina bio asistent mnogim trenerima na Grbavici na usijanoj klupi Travnika naslijedio je Husniju Arapovića, a pred njega je postavljen samo jedan cilj - izboriti opstanak u društvu najboljih bh. klubova.

Minimalnom pobjedom na domaćem terenu nad Radnikom, Memić je svoju ekipu doveo na korak o opstanka u BH Telecom Premijer ligi.

"Teoretski smo na jedan korak od opstanka, a sve bi moglo biti poznatije nakon narednog kola. Mi ne gledamo kako igraju drugi, fokusirani smo samo na sebe, na naše nastupe i naše igre. Ono što je nama jako bitno jeste da odlučujemo sami o svojoj sudbini, a itekako nam je važno da imamo bolji skor sa svim ekipa iz donjeg dijela tabele, izuzev Drine", rekao je šef stručnog štaba Travnika Almir Memić.

Trener Vezira je i samo rekao da bi naredno kolo moglo odlučiti putnike u niži rang, a upravo u narednom kolu on sa svojom ekipom gostuje na Grbavici kod Željezničara…

"Biće to prvi put u mojoj karijeri da kao trener druge ekipe dolazim na Grbavicu. Ipak, ja sam cijeli moj život bio profesionalac i tako će biti i ovaj put. Jasno je da je Željo favorit, pogotovo pred publikom i sjajnim navijačima kakvi su Željini. Oni su jedan od kandidata za prvo mjesto, ali ja i kada igram karti volim da pobijedim. Lopta je okrugla, a mi dolazimo da se nadigravamo", istakao je Memić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O tome hoćemo li ga i naredne sezone gledati na klupi kluba s Pirote, Memić kaže.

"Kada sam dolazio dogovorili smo cilj, a to je opstanak. Ukoliko ga izborimo, a nadam se da hoćemo, na kraju sezone ću sjesti s čelnicima kluba popričati o planovima i ambicijama. Ako se one poklope ostao bih, što da ne…", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba, trener Travnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.