Memić: Ništa nam osim pobjede ne odgovara

Travnik dočekuje Zrinjski

Memić: Ništa nam osim pobjede ne odgovara

Nogometaši Travnika u subotu će na stadionu Pirota u posljednjoj utakmici prvog dijela prvenstva dočekati ekipu Zrinjskog. 

Veziri se nalaze u nezavidnoj poziciji, jer se nalaze na 11. mjestu sa šest bodova zaostatka za Vitezom, koji se nalazi na poziciji koja garantuje opstanak u Premijer ligi.

Ekipa s Pirote će s dosta problema oko povrijeđenih igrača dočekati sjajnu ekipu iz Mostara, koja ove sezone ima najbolju odbranu lige. Travničani, na čelu s njihovim strategom razmišljaju samo o osvajanju tri boda.

"Očekuje nas veoma bitna utakmica, kako za nas tako i za goste, koji žele ove sezone osvojiti titulu. Za protivnika imamo veoma dobru ekipu Zrinjskog, koja je godinama u vrhu našeg nogometa. Mi smo se doveli u takvu situaciju, da nam u subotu ništa osim pobjede ne odgovara. Moramo osvojiti tri boda, kako bi an proljeće imali kakvu-takvu nadu da možemo opstati u ligi", nada se Memić.

Dosta je problema oko sastavljanja ekipe za subotnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi igrači su svjesni šta dobivamo eventualnom pobjedom u subotu, dosta ih je rovito, ali svi su spremni da stisnu zube i daju svoj doprinos. nakon suspenzije u ekipu nam se vračaju ključni igrači: Kouadio, Kovač i Mekić. Imamo tri povrijeđena igrača Zaimovića, Šivšića i Aleksića, ja vjerujem i računam na njihove usluge, te se nadam da će do utakmice biti spremni jer su veoma bitni za našu igru", kazao je Memić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.