Pred duel sa Rođenima

Memić: Velež nam je jedan od konkurenata u borbi za Evropu

Fudbaleri Željezničara će nakon reprezentativne pauze u 11. kolu BH Telecom Premijer lige na svojoj Grbavici ugostiti sastava Veleža. Plavi su prije odlaska na pauzu nakon pet pobjeda u nizu doživjeli minimalan poraz na gostovanju kod Borca, pa je ekipi potrebna pobjeda za povratak na pobjednički kolosijek.

"Pauza od 15 dana došla nam je jako dobro i u pravo vrijeme nakon dva uzastopna poraza. Fudbaleri su se uspjeli regenerisati, i mislim da su dobro radili i pripremali se za ovu utakmicu koja nam slijedi. Velež je pokazao da je itekako nezgodna ekipa, i da bolje igraju na strani nego kod kuće zbog čega očekujem jednu tešku utakmicu. Nadam se da smo spremni i da bismo trebali uknjižiti tri boda, jer nam je Velež jedan od konkurenata za plasman u Evropu. Faktički, pobjeda nad Veležom nam ne bi značila 3, već 6 bodova, jer bismo direktno eliminisali jednog konkurenta za Evropu", rekao je Almir Memić, pomoćni trener FK Željezničar.

U redovima najtrofejnijeg bh. kluba svi su zdravi izuzev nedavno operisanog kapitena Srđana Stanića kojeg neće biti do kraja sezone. Kada je riječ o ostalim fudbalerima rovit je jedno Riad Bajić. 

Obzirom da je i sam bio odbrambeni fudbaler prisutne medije na press-konferenciji povodom duela sa Veležom intersovalo je mišljenje Memića o igri njegove zadnje linije. 

"Iskreno se nadam da će naši štoperi igrati sve bolje i bolje kako sezona bude odmicala. Ipak, radi se o dva nova igrača koji ranije nisu igrali zajedno, ali se polako uigravaju. Radimo na tome i nadam se da će sve doći na svoje u nastavku sezone", istakao je Memić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti