Memišević „in“, Muharemović „out“
Damir Memišević će zaigrati u veznom redu

Promjene u sastavu Željezničara

Memišević „in“, Muharemović „out“

Demir Hotić, trener FK Željezničar još uvijek nije otkrio karte i izdiktirao sastav koji će danas od 17 sati pokušati savladati gradskog rivala, Sarajevo i tako bar donekle spasiti sezonu.

Ipak, prema onome što se moglo primjetiti na posljednjem treningu, sastav Želje će doživjete određene promjene u odnosu na tim koji je najčešće igrao u ovoj sezoni.

„Promjene“ je uzrokovao Damir Memišević. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH oporavio se od povrede i konkurisaće za današnji sastav, a u startnoj postavi trebao bi zamijeniti Dinu Muharemovića.

Na golu će stajati Ibrahim Šehić, a stoperski par sačinjavaće Edis Mulalić i Semir Kerla. Ne desnom boku zaigraće Predrag Šimić, dok Hotić i njegovi saradnici imaju dilemu koga staviti na suprotnu stranu – Vladu Hrkača ili Džemala Sadikovića. Za sada, blagu prednost ima Sadiković...

Uz Memišević, na poziciji zadnjeg veznog zaigraće Edin Cocalić, a u veznom redu će biti još i Mirsad Bešlija (desno) i Haris Redžepi (lijevo). Najbliži golu Muhameda Alaima trebali bi biti Sejad Bučan i Samir Bekrić.    

Susret na Grbavici počinje u 17 sati uz direktan TV prenos na BHT 1. U dosadašnja 92 duela gradskih rivala, Željezničar i Sarajevo imaju identičan omjer – po 28 pobjeda, dok je 36 utakmica završeno bez pobjednika.  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti