Memišević podnio krivičnu prijavu protiv Šatorovića

Krivična prijava protiv bivšeg predsjednika Čelika

Memišević podnio krivičnu prijavu protiv Šatorovića

D. Kurbegović

Upravni odbor NK Čelik Zenica u proteklom periodu održao je nekoliko sastanaka s timom pravnika, te pregledavao neke od ugovora potpisanih u prethodnom periodu.

 Ustanovljen je niz neregularnosti koje bi mogle ići u korist kluba. Naime, s pravne strane gledajući, nekoliko spornih ugovora bi mogli biti poništeni, a protiv odgovornih osoba pokrenuta je krivična prijava.

Konkretno govoreći, na osnovu člana 229. i 230. Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH, Upravni odbor NK Čelik Zenica, na čelu s predsjednikom Jasminom Memiševićem, podnio je krivičnu prijavu protiv Selvedina Šatorovića, privremenog predsjednika prelaznog Upravnog odbora našeg kluba. Dana 11.05.2017. godine u Zenici, prijavljeni je iskoristio svoj službeni položaj tako da je prekoračio granice svojih ovlaštenja definirane Statutom kluba, jer je potpisao Sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja u ime kluba sa Jusić Emirom, u vrijednosti 44.050,00 KM, te Salčinović Fenanom u vrijednosti 33.000,00 KM. Šatorović se također tereti i za lažno predstavljanje kao zastupnik kluba prema trećim licima, te potpisivanje ugovora o korištenju parkinga sa privrednim društvom „Trange Frange“ doo Zenica. Pored navedenih radnji, postoji osnov sumnje da je prijavljeni donosio odluke o isplati premija igračima bez prethodne obaveze saglasnosti Nadzornog odbora, te da nije uradio obaveznu reviziju poslovanja iz člana 72. Statuta kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U cilju dokazivanja izvršenja krivičnih djela, Upravni odbor NK Čelik Zenica, i predsjednik kluba, predložili su izuzimanje originalne dokumentacije koja se nalazi u klubu, a čije kopije se dostavljaju uz prijavu, te saslušanje svjedoka: Nuhagić Adnan, Karapandžić Amra, Jusić Emir, Salčinović Fenan, Suvajac Borka i drugi po potrebi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi