Memišević potpisao na dvije godine
Memišević iz Rusije ponovo na Grbavicu

Željo parafirao dogovor sa bivšim igračem

Memišević potpisao na dvije godine

Damir Memišević, bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je protekle dvije godine bio član ruskog Tereka iz Groznog potpisao je dvogodišnji ugovor sa Željezničarom.
Memišević je tako i definitivno potvrdio povratak u klub iz kojeg je i otišao u Rusiju, te će sa ekipom putovati u Njemačku, gdje će plavi obaviti drugi dio priprema.

Dvogodišnji ugovor sa Željom potpisao je i Haris Bešlija. Bivši junior premijerligaša sa Grbavice koji je za prvi tim debitovao sa 15 godine u vrijeme kada je trener bio Amar Osim, posljednjih nekoliko godina imao je problema sa povredom, a jedno vrijeme bio je na posudbi u gradačačkoj Zvijezdi, u vrijeme kada su popularni „zmajevi“ igrali Prvu ligu Federacije BiH.

Od promjena u igračkom kadru treba naglasiti da u proljetnom dijelu sezone dres Željezničara neće nositi ni Branko Šešlija, koji je nezadovoljan statusom zatražio da ide na posudbu, vjerovatno u trebinjski Leotar iz kojeg je i stigao na Grbavicu.

Današnje treninge propustiće dvojica napadača Damir Rovčanin i Haris Redžepi, koji su otputovali u Beograd kako bi regulisali vize za odlazak u Njemačku. Naime, njih dvojica su državljani Srbije i administrativne probleme moraju riješavati u srbijanskoj prijestolnici. Sa njima je u Beograd, sa istim zadatkom, otputovao i Ranko Ivković, junior Partizana koji se priprema Želje priključio prije desetak dana i njega bi trener Demir Hotić tek trebao testirati u Njemačkoj. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.