Memišević: S domaćim snagama ćemo krenuti u novu sezonu

Predsjednik Čelika uvjeren u bolje dane

Memišević: S domaćim snagama ćemo krenuti u novu sezonu

Dino Kurbegović

Danas je za NK Čelik iz Zenice veoma bitan dan jer je Gradsko vijeće donijelo odluku o potpisivanju reprograma poreskog duga, uz to danas su crno-crveni i zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu. 

Prije prozivke nogometaša, javnosti se obratio i novi predsjednik Jasmin Memišević, koji je istakao da je mnogo problema u i oko kluba, ali da vjerujem da za klub dolaze bolji dani.

"Broj jedan vijest je da se usvojio reprogram poreskog duga, te otpis dugova prema Javnim preduzećima u Zenici, s time u vezi ovo je historijski dan za klub. Navijači trebaju da budu zadovoljni, ono što su godinama tražili desilo se danas. Pred nama je puno problema, jedan veliki teret je skinut s leđa, ali klub nije ni blizu zelene grane, a nadam se da ćemo jednoga dana doći i do toga. Kasnimo u svim segmentima, radimo ubrzano, pa ćemo večeras održati sjednicu Upravnog odbora. Gospodin Kemal Hafizović je novi šef struke, on je obavio prozivku igrača, a sutra se već počinje s treninzima" ističe Memišević.

Predsjednik je govorio i o sponzorskim ugovorima, te stvarnim dugovanjima koje klub ima.

"Ja sam po Statutu obavezan da angažujem revizorsku kuću koja će najzad učiniti pravu stvar i utvrditi daj stvarni dug. Mi smo već odradili određene stvari da izvedemo to na čistu površinu, dugovanja su ogromna, situacija je više nego teška. Jučer sam došao ujutru u sedam na posao i danas sam došao i čitav dan sam na stadionu. Mora se ovdje zavesti red i mi ćemo to sigurno uraditi. Kada je riječ o sponzorskim ugovorima, tri trenutno postoje, ali ne mogu sve saznati u toku dva dana. Nevjerovatan primjer da NK Čelik nema svog člana u Izvršnom odboru N/FSBiH u kantonu, ne znam zašto nije odavde otišao prijedlog, ali tu smo od jutra do sutra, te ćemo raditi kako bismo poravili stvari. Mi ćemo se bazirati samo na domaće snage, vrlo rijetka pojačanja sa strane i ako dođu moraju biti naprimjer kao jedan Memišević kada je dolazio u Čelik", ističe novi predsjednik kluba.

Svi nogometaši kojima je istekao ugovor su pozvani telefonom, neki se nisu javljali, neki ne žele da razgovaraju.

"Oni su dobili poziv kada je prozivka, svi su kontaktirani, neki su se odazvali, neki su kazali da će doći, pa nisu došli. Ima nekih koji su kazali da neće doći dok ih predsjednik ne nazove, što je za mene još jedna anomalija. Ja ih nikada neću nazvati, da je Ronaldo sa druge strane žice. Mi imamo u rezervi igrače koje ćemo angažovati, ali samo u okviru ove regije, geografski. Treba pravilno skautirati, iz omladinskog pogona mora biti gro igrača u narednom periodu. Ja sam obavio sastanak s koordinatorom Omladinskog pogona, pričali smo, analizirali stanje. Preko pruga ona crvena šljaka se mora aktivirati, mi smo kao igrači stotine treninga tamo odradili".

Dotakao se i funkcije direktora koju sada obnaša Adnan Nuhagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja u ovom momentu ne mogu vrlo jasno kazati šta i kako po tom pitanju.  Nije došlo to još na tapet kada je riječ o Upravnom odboru. Mi smo planirali napraviti sastanak o kome će se odlučiti o statusu direktora. On ima sve informacije vezane sa sponzorskim ugovorima, koje mi nemamo, treba razmisliti i s njim razgovarati. Moraju nam se dati svi papiri na uvid, nisam imao vremena još da dišem, a kamoli da pregledavam papire. Ali ja ću biti prvi koji će pozvati i informisati javnost o daljim radnjama u klubu. Van pameti je da je Upravni odbor u ostavci dozvolio da 14. juna potpiše se profesionalni ugovor s igračem bez ikakvih znanja. Toga nema ni u kantonalnoj ligi. Ja ne mogu da vjerujem da se potpisuju ugovori na godinu dana, imamo četiri igrača pod ugovorom, a ostalim su istekli ugovori. Potpisuju se ugovori na dvije ili četiri godine jer moraju igrači biti pod čvrstim ugovorima, pogotovo mlađi, od kojih klub mora imati koristi prilikom prodaje u inostranstvo" kazao je Memišević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi