Memišević se vratio u Želju
Nakon dvije godine Memišević opet na Grbavici

Premijerligaš se Grbavice se pojačava

Memišević se vratio u Želju

Damir Memišević, nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je u januaru 2007. godine sa Grbavice preselio u ruski Terek, ponovo se vratio u Željezničar.

Memišević je postigao dogovor sa čelnicima kluba i danas se priključio treninzima plavih, a u narednih dan, dva bi trebao potpisati ugovor. Ukoliko parafira vjernost sa plavim dodatno će ojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama, na kojima Željo već ima tri izuezetno kvalitetna riješenja (Bajić, Mulalić i Cocalić). U slučaju da Memišević bude potpuno spreman za start proljetnog dijela sezone, trener Željezničara vjerovatno će morati kombinovati, te Bajića „prebaciti“ na poziciju desnog beka, a Cocalića u veznu lniju (zadnji vezni).

Memišević bi mogao biti drugi povratnik na Grbavicu, a sredinom mjeseca u staro jato se vratio i Mirsad Bešlija, naš bivši A reprezentativac.

Memišević je karijeru započeo u banjalučkom Borcu iz kojeg je došao u Željezničar. Grbavicu je napustio prije dvije godine, kada je prešao u ruski Terek. U Rusiji se nije naigrao, obzirom da je nakon dolaska novog trenera postao „prekobrojan“ u klubu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.