Menadžer tvrdi: Hleb se vraća u Barcu

Menadžer tvrdi: Hleb se vraća u Barcu

Edmir Škorić

Unatoč velikom interesu engleskih klubova, Bjelorus Alexander Hleb će se nakon posudbe u Stuttgartu vratiti Barceloni. Potvrdio je to i njegov menadžer.

Manchester City i Aston Villa su bili spremni dovesti 28-godišnjeg reprezentativca Bjelorusije, koji kao igrač Barcelone igra na posudbi u bivšem klubu Stuttgartu.

"Hleb će, kako sada stvari stoje, 1. jula ponovo igrati za Barcelonu", kazao je menadžer bjeloruskog nogometaša Uli Ferber.

"Prelazak u Englesku je samo špekulacija i trenutno ne želimo razgovarati o takvim stvarima. On će se na kraju vratiti u Barcelonu. Ima li šanse da ostane u Stuttgartu? Ne, pod ugovorom je s Barcelonom i tamo će nastaviti karijeru", dodaje Ferber.

Hleb je u Barcelonu stigao iz Arsenala, no nakon prve godine nije oduševio trenera Pep Guardiolu, pa je posuđen Stuttgartu, u koji je stigao iz Bjelorusije sada već davne 1999. godine za 70.000 eura.

No, pitanje je može li Hleb napraviti nešto više na Nou Campu, kada na njegovoj poziciji igraju igrači poput Messija, Inieste i Xavija. Upravo zbog toga City i Villa pokušavaju dovesti Bjelorusa u svoje redove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.