Menalo u društvu Salaha, Lewadowskog, Messija...

Statistika za svaku pohvalu

Menalo u društvu Salaha, Lewadowskog, Messija...

H. Zilić

Fudblaski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Luka Menalo našao se u društvu velikih zvijezda kao što su Mohamed Salah, Robert Lewdowski, Lionel Messi..., ako gledamo statističke parametre.

Naime, Menalo je ove sezone za Dinamo odigrao 28 mečeva u svim takmičenjima, postigao pet golova i upisao dvije asistencije.

Ono što se posebno ističe je podatak da je Menalo za Dinamo ove sezone zabio golove u četiri različita takmičenja. Dva gola je dao u prvenstvu Hrvatske, a po jedan gol u Kupu Hrvatske, kvalifikacijama za Ligu prvaka i grupnoj fazi Evropa lige.

Ako ovome dodamo i dva gola za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za SP 2022. godine protiv Kazahstana i Finske, dolazimo do podatka da je Menalo u ovoj sezoni već zabio golove u pet različitih takmičenja, što nijednom fudbaleru nije uspjelo.

Gledajući kalendarsku 2021. godine pored Menala, golove u pet različitih takmičenja postizali su Lionel Messi, Robert Lewadowski, Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah..., a primjera radi Erling Haaland je ove godine zabio golove u četiri različita takmičenja igrajući za klub i reprezentaciju.

U slučaju da Dinamo u četvrtak ne savlada West Ham u šestom kole grupne faze Evropa lige, Modri bi mogli evropski put nastaviti u šesnaestini finala UEFA konferencijske lige, ovisno od rezultata Genka i Rapida.

Dakle, ako Dinamo nastavi takmičenje u UEFA konferencijskoj ligi, bivši fudbaler Širokog Brijega će imati priliku da u jednoj sezoni zabije pogodak u šest različitih takmičenja.

To je ranije uspojevalo Lionelu Messiju koji je zabio za Barcelonu u prvenstvu Španije, Super Kupu Španije, Super Kupu Evrope, Kupu Kralja, Ligi prvaka i kvalifikacijama za SP. Sličan poduhvat je imao i Sergio Aguero u dresu Manchester Citya, kao i Cristiano Ronaldo u dresu Real Madrida.

Promo

Top Komentari

Hele
Naprijed Luka, živ i zdrav bio
6 0
Petraaa
Nije loš igrač za neke osrednje lige ali za dinamo, ni blizu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi