Mendes u sudijskoj nadoknadi za bod Lillea u Evianu

Ligue 1

Mendes u sudijskoj nadoknadi za bod Lillea u Evianu

Edmir Škorić
Teme:

Nogomtetaši Eviana bili su blizu pobjede nad Lilleom u pretposljednjoj utakmici 25. kola francuske Ligue 1, gosti su u nadoknadi uspjeli doći do boda (2:2).

Trećeplasirani Lille definitivno posustaje u utrci za PSG-om i Monacom. Remi u Evianu je za izabranike Renea Girarda novi korak unazad, no i do boda su jako teško došli.

Za Evian je ovo jako važan bod u borbi za opstanak. Klub je sada na 17. mjestu sa 24 boda, ali sa veoma realnim šansama da izbori opstanak, što je svakako i njihov cilj.

Berigaud je u 15. minuti Evianu donio prednost od 1:0, ali je Origi samo osam minuta kasnije izjednačio na 1:1. Udarcem sa bijele tačke, u 63. minuti, Mongongu donosi novo (privremeno) slavlje Evianu. Rezervista Mendes u 93. zabija za konačnih 2:2.

Ligue 1, 25. kolo:
Evian - Lille 2:1 (Berigaud 15, Mongongu 63 - penal/ Origi 23, Meneds 93)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.