Menez i Ibrahimović za novu pobjedu PSG-a

PSG-u tri boda

Menez i Ibrahimović za novu pobjedu PSG-a

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri PSG-a savladali su večeras kao gosti ekipu Rennesa sa 2:0 u susretu 31. kola francuskog fudbalskog prvenstva Ligue 1.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je dosta dobru igru oba tima. Rennes je imao nešto više šansi za postizanje gola, ali su u prvih 45 minuta ovog susreta mreže mirovale, da bi u nastavku PSG ipak stigao do tri boda.

Trenutak odluke na ovom susretu dogodio se u 56. minuti. Jeremy Menez je sjajnom soloa-akcijom matirao domaćeg golmana Costila za prednost Svetaca od 1:0. Rennes je potom ponovo zaigrao nešto bolje. Pokušali su doći do jednog boda, ali im to nije uspjelo.

PSG je u trećoj minuti nadoknade stigao i do drugog gola. Beckham je matirao domaćeg golmana, a loptu je u mrežu sa nekoliko centimetara poslao Ibrahimović za konačnih 2:0.

 

 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.