Menezes: Argentina je favorit

Brazilski selektor uoči Copa Americe

Menezes: Argentina je favorit

E. Škorić

Selektor brazilske nogometne reprezentacije Mano Menezes smatra kako je Argentina favorit nadolazećeg turnira Copa Americe.

Copa America starta početkom jula i jedno je od najataktivnijih natjecanja. Domaćin je Argentina, no kladionice najviše šansi daju Brazilcima. Ipak, brazilski selektor ulogu favorit prepušta Gaučosima.

"Argentina je favorit na Copa Americi, ponajviše zbog prednosti domaćeg terena. I Brazil će tako biti favorit Svjetskog prvenstva 2014. godine", rekao je Menezes.

Inače, Brazilci u Buenos Aires putuju u utorak, i pokušat će osvojiti treći uzastopni naslov Copa Americe. Argentincima je taj naslov posljednji put pripao 1993. godine u Ekvadoru kada su sa 2:1 savladali Meksiko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.