Menezes: Messi je, naravno, bolji od Neymara

Menezes: Messi je, naravno, bolji od Neymara

E. Škorić

Brazilski selektor Mano Menezes kazao je kako je u ovom trenutku Lionel Messi daleko najbolji nogometaš na svijetu.

Na konferenciji za novinare koja je održana u Porto Alegreu u ponedjeljak, Menezes je na pitanje ko je bolji igrač, Messi ili Neymar, odgovorio:

"Messi, Messi, Messi", rekao je Menezes uz dodatak: "Neymar može dostići Messsijevu razinu, čak postati i bolji od Messija, no Argentinac je u oom trenutku napravio puno velikih stvari. Zreliji je igrač i to je razlog zašto vjerujem da je bolji od Neymara".

Neymar je svakako veliki talent, dokaz tome je i imenovanje u 50 kandidata za Zlatnu kopačku u izboru FIFA i France Footballa. Messi i Neymar mogli bi se sastati u decembru, kada će Santos i Barcelona igrati u Svjetskom klupskom prvenstvu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.