Menotti: Pele je najbolji svih vremena

Menotti: Pele je najbolji svih vremena

Edmir Škorić
Teme:

Bivši argentinski nogometaš Cesar Luis Menotti vjeruje da Neymar mora odlučiti želi li oponašati Lionela Messija ili Cristiana Ronalda.

Brazilski reprezentativac Neymar jedna je od najvećih nada evropskog nogometa. Premda je u novembru produžio ugovor sa Santosom, i dalje ga mediji "sele" u Real Madrid, Barcelonu...

"Ako želi biti CR7 (Ronaldo), trebao bi otići u RealMadrid. Ako želi postati poput Messija, onda bi trebao potpisati za Barcu", izjavio je 73-godišnji Menotti za Marcu.

Messi je treći put uzastopno u ponedjeljak osvojio Ballon d'Or nagradu, te je po mnogima najbolji igrač svih vremena. Menotti, međutim, smatra da je Pele najbolji.

"Pele je najbolji od svih. Mješavina je Alfreda Di Stefana, Diega Maradone, Johana Cruyffa i Leo Messija".

Menotti je kratko nastupao i za Barcelonu u svojoj karijeri. Njegova želja je da Pep Guardiola ostane na kormilu Katalonaca.

"Jasno je da Pep treba ostati dugi niz godina u klubu. Rekao sam mu da ostane tu do kraja života".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije