Merseyside derbiji Stevena Gerrarda koji će se pamtiti

Merseyside derbiji Stevena Gerrarda koji će se pamtiti

Liverpool - Everton 3-2 (3. april 1999.)

A. Haznadarević

Veliki Steven Gerrard danas igra svoj posljednji gradski derbi u karijeri protiv vječitog rivala Evertona, budući da na kraju sezone prelazi u redove LA Galaxyja. Tokom svoje impozantne karijere živa legenda Redsa odigrala je 32 derbija, a izuzev današnjeg 33., koji će ujedno biti i njegov oproštajni, neki će ostati posebno zapamćeni.

Ovo je bio prvi derbi tada mladog i perspektivnog Stevena Gerrarda, za kojeg se nije moglo ni slutiti da će postati vjerovatno i najveća legenda kluba koja je ikada nosila crveni dres. Na teren Anfielda je ušao sa klupe 20 minuta pred kraj meča pri vodstvu svoje ekipe rezultatom 2:1. Strijelci za Redse su tada bili Berger i Fowler dva puta, s druge strane Dacourt i Jeffer su pogađali za Everton.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.