Mersin bi Svraku, dolazi Tomislav Tomić?

Crtice iz Međugorja

Mersin bi Svraku, dolazi Tomislav Tomić?

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara nalaze se na pripremama u Međugorju, a iz ovog hercegovačkog gradića stižu nam i vijesto vezane za igrački kadar aktuelnog bh. prvaka.

Naime, Plavima se jučer priključio hrvatski golman Marijan Antolović, a kako se čini, njegov dolazak neće biti i jedini.

Naime, sada već bivši fudbaler Širokog Brijega, Tomislav Tomić, karijeru bi mogao nastaviti u redovima 

Prema informacijama, istina još uvijek neslužbenim, do kojih je došao SportSport.ba Tomić bi se danas trebao priključiti pripremama aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka.

Tomić igra u veznom redu, u Željezničar dolazi kao slobodan igrač jer nije prihvatio ponudu Širokog Brijega o novom ugovoru, pa se sa Širokobriježanima sporazumno rastao.

U prošloj sezoni nastupao je za GOŠK iz Gabele kao pozajmljen igrač Širokog Brijega, a u premijerligašu iz Gabele odigrao je 28 utakmica i pritom je postigao dva gola.

S druge strane treba istači i da je turski Mersin zainteresovan za Muamera Svraku i navodno su Turci spremni Željezničaru ponuditi 500.000 eura za realizaciju ovog transfera. Međutim, Plavi imaju negativna iskustva sa ovim klubom, koji još uvijek nije platio obeštećenje za Ibrahima Šehića, pa je sigurno da će dobro razmisliti i ukoliko stigne službena ponuda.

Što se tiče eventualnog transfera najboljeg strijelca Premijer lige, Eldina Adilovića, novih informacija nema.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.