Mersin je Željezničaru dužan još 70.000 eura za Šehića

Na Grbavici još nisu dočekali puni iznos obeštećenja

Mersin je Željezničaru dužan još 70.000 eura za Šehića

Adnan Beganović

Transfer Ibrahima Šehića iz Željezničara u Mersin iz 2011. godine je tema koja je na Grbavici aktuelna i nakon više od četiri godine.

Poznato je da su u turskom klubu bili i više nego nekorektni prema Plavim, koji su se propisno načekali da bi ugledali novce od obeštećenja koje je iznosilo oko pola miliona eura.

Ipak, čelni ljudi Željezničara se nisu predavali i uspjeli su prema nezvaničnim informacijama tokom ove godine naplatiti 350.000 eura od turskog kluba. Međutim, kako saznjemo od izvora bliskih Željezničaru turski klub je Plavima dužan još oko 70.000 eura i ovi novci bi se uskoro trebali nači na računu višestrukog prvaka naše zemlje.

Podsjećamo, u rješavanje cijelog slučaja je svojevremeno bila umiješana i UEFA-ina Komisija za status igrača, koja je Mersinu zaprijetila oštrom kaznom u slučaju neispunjenja dogovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim novca od Mersina Plavi su svoju kasu tokom ove godine napunili i dobrim nastupima u Evropi (630.000 + 39.000 eura od viška sredstava) s tim što su dio tog novca morali vratiti UEFA-i zbog kazni. Svakako da to nije sve, odnosno Željezničar je svoju kasu napunio i prodajom Josipa Kvesića turskom Antalyasporu (200.000 KM), te Rijada Bajića također turskoj ekipi Konyasporu (470.000 KM prva rata, dok će druga u približno istom iznosu "leći" na račun Plavih u narednoj godini).

Višestruki prvak naše zemlje u tekućoj godini, prema neslužbenim podacima, zaradio je oko 600.000 KM od ulaznica, zatim oko 50.000 KM na ime učestvovanja juniora u Ligi prvaka, a račun Plavih podebljan je sa 60.000 KM na osnovu transfera Armina Hodžića.

Transfer Edina Džeke iz Manchester Cityja u Romu sarajevskom klubu donio je određena novčana sredstva, a na račun Željezničara na ime pomenutog transfera leglo je oko 200.000 KM, dok će preostali dio Plavi dobijati u ratama u naredne četiri godine.

Određeni dio prihoda u ovoj godini najtrofejniji bosanskohercegovački klub ostvario je i od sponzora, kao i od zakupa poslovnih prostora ispod sjeverne tribine, tako da se može reći da je godina na isteku po finansijskim kriterijima za Plave bila plodonosna.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije