Mersin poražen u Istanbulu, Šehiću 90 minuta

Turska Superliga, 23. kolo

Mersin poražen u Istanbulu, Šehiću 90 minuta

Okončan je i posljednji susret nedjeljnog programa u okviru 23. kola turske Superlige, a Šehićev Mersin je očekivano poražen na gostovanju Fenerbahčeu.

Fener je na svom Şükrü Saracoğlu stadionu dočekao Mersin i slavio sa 2:1. Domaći su do vodstva stigli preko Henrija Bienvenua, a igrao se osmi minut. Šest minuta prije odlaska na odmor na ugodnih 2:0 povisio je Miroslav Stoch, sjajnim golom sa 20-ak metara. To je mladom Slovaku bio sedmi ovosezonski pogodak.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:0, a sve što su gosti uspjeli napraviti do kraja bio je pogodak Nduke  Ozukwa iz 57. minute. Bosanskohercegovački golman, Ibrahim Šehić, branio je svih 90 minuta u dresu Mersina.

Feneru je ovo bila 14. ovosezonska pobjeda, koja ih ostavlja u utrci za titulu, jer sada zaostaju samo dva boda za vodećom Galatom. Mersin je doživio i šesti uzastopni poraz i nakon dobrog otvaranja sezone, sada već trebaju strahovati za prvoligaški status.

Turska Superliga, 23. kolo (nedjelja):
Fenerbahče - Mersin 2:1 (Bienvenu 8, Stoch 39 / Ozukwo 57)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.