Mersin slavio, Zecu 27 minuta

Šehić odslužio suspenziju

Mersin slavio, Zecu 27 minuta

Nogometaši Mersina došli su do iznenađujuće gostujuće pobjede nad Genclerbirligijem, u okviru 26. kola turske Superlige. Bosanskohercegovački reprezentativac, Ermin Zec, odigrao je 27 minuta u dresu poražene momčadi, dok je Ibrahim Šehić odslužio suspenziju i nije bio na golu Mersina.

Gencler je u Ankari dočekao momčad Mersina, a gosti su odnijeli puni plijen slaviši sa 1:2. Prvi dio susreta okončan je bez pogodaka, no u nastavku su viđena tri pogotka i mnogo uzbuđenja.

Wissem Ben Yahia doveo je goste u vodstvo u 54. minuti. Bio je to Tunižaninu drugi ovosezonski pogodak, za veliku radost Mersinovih igrača i navijača. Sve do 90. minute na semaforu je stajalo 0:1, a potom su postignuta još dva gola, po jedan u mreži obje ekipe.

Mert Nobre povisio je na 0:2, da bi Randall Azofeifa u 91. minuti zatresao mrežu Hakana Arikana sa bijele tačke. Mersin je tako i definitivno pobjegao iz opasne zone, dok će Gencler ostati u vrhu tabele.

Bh. reprezentativac Ermin Zec dobio je priliku u 63. minuti, kada je u igru ušao umjesto Oscara Delibalte. Ibrahim Šehić nije stajao na golu pobjedničke ekipe, jer je morao pauzirati zbog četiri žuta kartona.

Turska Superliga, 26. kolo:
Genclerbirligi - Mersin 0:1 (Azofeifa 90+1 / Yahia 54, Nobre 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.