Mersin upozoren od strane Fudbalskog saveza Turske

Da li će se okončati slučaj Šehić

Mersin upozoren od strane Fudbalskog saveza Turske

Adnan Beganović

Turski fudbalski klub Mersin upozoren je od tamošnjeg fudbalskog saveza zbog izbjegavanja plaćanja odštete prilikom transfera pojedinih igrača među kojima je i transfer našeg reprezentativnog golmana Ibrahima Šehića, koji je prije godinu i pol iz Željezničara otišao u pomenuti klub.

Već godinu i pol prošlo je od transfera Šehića iz Željezničara u Mersin, no momčad s Grbavice od turskog kluba još nije dobila niti jedan euro od dogovorenog obeštećenja.

Prilikom realizacije transfera dogovoreno je da Plavi na ime obeštećenja dobiju 375.000 eura i dodatnih 50.000 eura ukoliko Šehić u prvoj sezoni za Mersin odigra određeni broj utakmica.

Kako je nekadašnji golman Željezničara ispunio normu Mersin je aktuelnom bh. prvaku dužan 425.000 eura, što je za naše uslove basnoslovna cifra.

Međutim, novci iz Turske nisu stigli, pa su čelnici Željezničara slučaj predali nadležnim organima Međunarodne fudbalske federacije. Ali, ni to do sada nije dalo rezultata, a da li će upozorenje koje je stiglo od Fudbalskog saveza Turske ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.