Mersudin Ahmetović osvojio titulu najboljeg strijelca Premijer lige!

Jedan gol je presudio

Mersudin Ahmetović osvojio titulu najboljeg strijelca Premijer lige!

E. Čaušević

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH večeras je zvanično odlučio da se prekida sezona u Premijer ligi.

FK Sarajevo je tako proglašen za prvaka naše zemlje, a u niži rang ispali su Čelik i Zvijezda 09. Ove sezone odigrana su 22 kola, te je odlučeno da se donesu odluke prema trenutnoj situaciji na tabeli.

Klubovi se već od sutra mogu spremati za novu sezonu koja će početi 1. avgusta. Igrači će dobiti nekoliko sedmica odmora, a zatim kreću pripreme za nove izazove.

Od večeras je sve poznato što se tiče ove sezone Premijer lige, pa tako i najbolji strijelac. Titulu najboljeg topnika osvojio je napadač Sarajeva, Mersudin Ahmetović, sa 13 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza njega drugo mjesto podijelila su čak trojica igrača koja su postigla po 12 golova, a to su Sulejman Krpić (Željezničar), Vojo Ubiparip (Tuzla City) i Stojan Vranješ (Borac).

Mersudin Ahmetović
Mersudin Ahmetović FK Igman FK Igman Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
4 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
Ide žalba gurbeta: "Nije fer! Hoćemo da naš Krpić bude prvi strijelac lige!"
3 0
manijaci_____
Jedan go vise od igraca koji ni nije u ligi... zaheban pravo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi