Mertesacker: Do Eura ću biti formi kao nikada do sad

Nakon nezgodne povrede

Mertesacker: Do Eura ću biti formi kao nikada do sad

A. Haznadarević

Njemački internacionalac Per Mertesacker, koji nastupa za londonski Arsenal, izvan pogona je još od februara kada je pretrpio povredu ligamenata članka te je bio upitan njego nastup na Euru.

Dvadesetsedmogodišnji stoper je uvjeren da ga povreda koju dugo vuče, neće spriječiti da nastupi na Evropskom prvenstvu, ito ne samo ove godine, već i na onom koje se igra za četiri godine.

Zbog ozbiljnosti povrede, ne očekuje se njegov povratak u ekipu Arsenala do kraja sezone, ali zato obećava da će biti odličnoj formi pred početak Premier lige koja počinje u avgustu.

"Nadam se, i mislim da ću do početka Eura, postići ću formu kao nikada do sada", istiće stoper kojeg je Arsene Wenger doveo prošlog ljeta iz Werdera za sumu od 8 miliona funti.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.