Mertesacker: Hennessey je imao svoj dan

Mertesacker: Hennessey je imao svoj dan

Edmir Škorić

Arsenalov stoper Per Mertesacker smatra da je Wolverhamptonov golman Wayne Hennessey glavni krivac što Topnici nisu ostvarili pobjedu u jučerašnjoj utakmici 18. kola engleskog  Premiershipa.

Gervinho je doveo Topnike u vodstvo u toj utakmici, koja se odigrala na Emiratesu, ali su Vukovi izjednačili do kraja preko Stevena Fletchera. Veliku utakmicu imao je golman Wolverhamptona Hennessey..

"Imali smo veliku priliku otići na četvrto mjesto, ali nismo učinili dobru stvar. Imali smo puno prilika, nedostajala je realizacija", kazao je Mertesacker, dodavši:

"Golmani ponekad imaju svoj dan, a to se ovaj put dogodilo Hennesseyju. Bio je u velikoj formi i očito je imao svoj dan",

Bivši stoper bremenskog Werdera kazao je kako Arsenal do kraja može završiti u vrhu, a o tome  koja je razlika između Bundeslige i Premiershipa, odgovorio je:

"Sretan sam ovdje. Ovo je najbolja liga na svijetu, zato morate poboljšati svoj način igre, ali jako je važno da se naučite nositi s pritiskom. Fizički je zahtjevnije u Engleskoj igrati, možda ne tehnički kao u Bundesligi, ali brže je i puno teže".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.