Merzić i Mahmutović strijelci za Teplice

Merzić i Mahmutović strijelci za Teplice

Edmir Škorić

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Samir Merzić postigao je pogodak u pobjedi Teplica nad ekipom Brna (2:3) u šestom kolu češkog prvenstva. I drugi naš internacionalac u redovima Teplica bio je strijelac. Dakako, riječ je o Ajdinu Mahmutoviću.

Prvenstvo Češke se zahuktalo, a ovog vikenda odigrano je i šesto kolo. Teplice, bivši tim Edina Džeke, bori se za naslov prvaka i jedan je od glavnih favorita, to su potvrdili i jučerašnjom gostujućom pobjedom kod uvijek neugodnog Brna.

Ipak, prvi su poveli domaći golom Doseka u 27. minuti, da bi jednim prelijepim pogodkom bivši reprezentativac BiH, Samir Merzić, poravnao rezultat u 38. minuti. Teplice su u drugom poluvremenu ubacili u brzni više, pa je vodeći pogodak stigao u 63. minuti. Ovaj put strijelac je bio naš mladi napadač Ajdin Mahmutović. Gosti su u 89. minuti preko Maresa povisli na 1:3, da bi konačnih 2:3 postavio Rabusić.

Merzić (25) je četiri puta nastupao za našu seniorsku selekciju, karijeru je počeo u mostarskom Veležu 2004. godine. Mahmutović je u Teplice stigao iz zeničkog Čelika, za Teplice odigrao do sada 25 utakmica i četiri puta bio strijelac. Zajedno sa Mahmutovićem, u Teplice je stigao i Admir Ljevaković koji uspješno nastupa u češkom timu.

Češka liga, 6.kolo:
Brno - Teplice 2:3
27' Dosek - 1:0
38' Merzić - 1:1
63' Mahmutović - 1:2
89' Mares - 1:3
90' Rabusić - 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.