Merzić: Imaju Gušu, ali probat ćemo preko kontri dati gol

Velež protiv lidera u Mostaru

Merzić: Imaju Gušu, ali probat ćemo preko kontri dati gol

Edmir Škorić

Pod palicom novog trenera Asmira Džafića Velež je u dva susreta osvojio četiri boda. No, pravi izazov čeka ih sutra protiv lidera, ekipe Željezničara.

Velež ovaj susret dočekuje nakon pobjede nad Zrinjskim u gradskom derbiju i boda osvojenog na Otoci, dok Željo igra u velikoj formi i dobrim rezultatom u Mostaru došao bi nadomak titule.

 

"Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica. Željezničar je u formi, dobro igraju, ali nadigravat ćemo se i očekujem da ostanemo neporaženi pred svojim navijačima", kazao je Veležov defanzivac Samir Merzić za SportSport.ba, dodavši:

 

"Po rezultatima izgleda dobro što je došlo do promjene na klupi. Dobro radimo, malo svježine smo dobili i bitna je bila utakmica protiv Zrinjskog, gdje smo dobili dosta na samopouzdanju".

 

U Vrapčiće stižu gosti iz Sarajeva koji u prvenstvu nisu poraženi u posljednje 22 utakmice, a u posljednjih 13 iskusni golman Adnan Gušo nije primio gol. 

 

"Želju sam gledao nekoliko puta na TV-u, imaju izvrsnog Gušu i mi ćemo na neke brze kontre probati da zabijemo gol", dodaje Merzić, koji je za kraj istakao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Opstanak je manje više osiguran, ali do kraja ćemo igrati da što više bodova skupimo".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.