Merzić: Ponoviti igru iz Prijedora

Velež na Otoci

Merzić: Ponoviti igru iz Prijedora

Velež u prošlom kolu nije ispunio cilj. U neizvjesnom meču po teškom terenu snalažljivija je bila Gradina. U redovima domaćina iznad sivila izdigao se Samir Merzić, po mnogima prvo ime susreta uz golmana Pirića. 

Velež će sutra neugodan remi pokušati ispraviti na Otoci. Tamo su u novijoj historiji gostovali samo jednom, ali nisu poraženi. U prošloj sezoni završilo je bez golova u duelu Olimpica i Veleža.

 

"Ne bismo imali ništa protiv kada bi i sutra osvojili bod. Cilj je naravno, pobjeda kojom bismo se vratili na pobjednički kolosijek i kojom bismo vratili mir. Pokušat ćemo igrati kao i u Prijedoru, a sa malo sreće sigurno do cilja možemo," kaže Merzić, te nastavlja:

 

"Vidite da mnogo lakše igramo na gostujućem terenu. Pritisak je mnogo manji a onda je logično da tako rasterećeni ne podbacimo kao recimo u prošlom kolu protiv Gradine. Na Otoci se može igrati, pritisak je gotovo nikakav, domaćin korektan, a uz to i suđenje je u posljednje vrijeme izvanredno."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Ibro Rahimić za sutrašnji meč na raspolaganju neće imati Anela Hebibovića zbog tri žuta kartona, a zbog povrede neće igrati ni Ajdin Nuhić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.