Meša nadmudrio Spahićev Montpellier

Kup Francuske

Meša nadmudrio Spahićev Montpellier

Edmir Škorić

Prije nekoliko trenutaka odigrana su tri susreta četvrtog kruga francuskog Kupa. Grenoble bh. stručnjaka Mehmeda Baždarevića plasirao se u osminu finala nakon pobjede u produžetcima nad Spahićevim Montepllierom.

Grenoble je na svom terenu remizirao sa Montpellierom (2:2), no domaći su u produžetku bili s(p)retniji i na kraju došli do pobjede i prolaza u osminu finala Kupa Francuske.

Ipak, momčad bh. kapitena Emira Spahića dolazi do prednosti u 41. minuti kada je Montano realizovao dosuđeni jedanaesterac za Montpellier. Samo par minuta kasnije Matsui Grenoble vraća u igru.

Mešini momci dolaze i do prednosti u 85. minuti golom srbijanskog internacionalca Danijea Ljuboje. Vodstvo domaćih trajao je šezdesetak sekundi, jer je Ait-Fana pogodio za 2:2. Prolaz Grenobleu donosi Akrour golom u 104. minuti. Baždarevićev tim teško da će ostati u Le Championnatu, pa je upravo Kup jedan od načina da spase sezonu.

Grenoble će u osmini finala igrati protiv Vannesa kao gost. U drugoj današnjoj utakmici Beauvais nije imao većih problema protiv Agena. Canales sa dva i Cuffaut jednim golom riješili su sve dileme.

Francuski Kup, 4. krug:
Beauvais - Agen 3:0
Colmar - Lille 0:0 (Colmar proašo na penale)
Grenoble - Montpellier 2:2 (3:2 - produžetci)
Quevilly - Angers
St Ouen Aumone - Sedan
Lens - Compiegne
Bordeaux - Ajaccio
Pontivy - Brest
Raon L Etape - Vesoul
Saint l. Neuweg - Sochaux

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.