Meša s Grenobleom trijumfom otvorio sezonu

Druga francuska liga

Meša s Grenobleom trijumfom otvorio sezonu

Adnan Beganović

Večeras je odigrano 9 utakmica 1. kola druge francuske lige, a Grenoble, kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Mehmed Baždarević, pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 pobijedio je Le Havre.

Baždarević i Grenoble sjajno su ušli u novu sezonu. Izabranici Mehmeda Baždarevića pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 svladali su Le Havre, a jedini pogodak na utakmici postigao je Reis u 65. minuti.

Ljepoticu 1. kola odigrali su Tours i Sedan. Na utakmici je viđeno čak 7 pogodaka, a slavio je domaći Tours rezultatom 4:3. Strijelci za Tours bili su Guie (tri pogotka) i Song, dok su se za Sedan u listu strijelaca upisali Karaboue, Baysse i Tiberi.

Rezultati 1. kola:

Ajaccio - Nimes 1:0
Boulogne - Clermont 1:1
Chateauroux - Istres 0:0
Dijon - Angers 0:0
Grenoble - Le Havre 1:0
Metz - Evian Thonon Gaillar 0:2
Reims - Laval 1:1
Tours - Sedan 4:3
Vannes - Troyes 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti