Mešanović donio pobjedu očajnoj Slobodi

Kozara upisala i drugi poraz

Mešanović donio pobjedu očajnoj Slobodi

Edmir Škorić

Sloboda je na Tušnju teško došla do pobjede nad novajlijom u ligi, ekipom Kozare iz Gradiške. Jedini pogodak, vrijedan tri boda Tuzlaka, postigao je mladi Jasmin Mešanović u 67. minuti.

Na Tušnju dosta slaba predstava, bez pravih prilika Slobode i Kozare. Tek nekoliko prilika zabilježeno je u prvih 45 minuta. Sloboda je mogla do vodstva, kada je Rahmanović bio u skoku nakon centaršuta Halilovića, no nije najbolje nacilja i lopta je otišla pored gola gostiju.

Najbolju priliku za goste iz Gradiške propustio je bivši igrač Slobode Senad Mujić. Basara je sjajno ubacio, ali je Mujić promašio nemoguće. Slobodno rečeno, propisno se obrukao u 42. minuti.

U nastavku su Tuzlaci pokušali preko Nikolića, koji je dvaput dobro izveo slobodne udarce. Prvi je otišao tik iznad prečke gostiju, a drugi u ruke golmana Kozare.

Ipak, Sloboda je i pored blijedog izdanja uspjela doći do gola. Igrala se 67. minuta kada je akciju započeo Halilović, dodao Jasminu Mešanoviću, a mlada nada Tuzlaka lažnjacima uspio da se oslobodi nekoliko svojih čuvara, te sjajnim udarcem zatrese mrežu za slavlje 500-ak prisutnih na stadionu Tušanj.

Kozara je u finišu preuzela prividnu incijativu, no nije ju okončala pogotkom, pa je Sloboda došla do prve "trice", a Kozara je upisala i drugi poraz.

Sloboda - Kozara 1:0
(Mešanović 67)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.