Mešanović i Šmigalović za pobjedu Slobode

Tuzlaci pobijedili Leotar

Mešanović i Šmigalović za pobjedu Slobode

Midhat Šljivak

Fudbaleri tuzlanske Slobode konačno su upisali tri boda u nastavku prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su danas na Tušnju savladali ekipu Leotara rezultatom 2:1.

Sloboda je od prve minute žestoko krenula ka golu Trebinjaca, a u vodstvo su došli nakon osam minuta igre. Lijepu akciju Džafića i Zolotića završio je mladi bh. reprezentativac Jasmin Mešanović za vodstvo Tuzlaka. 

 

Nakon postignutog gola Sloboda se povukla, tako da uzbuđenja do samog finiša prvog plovremena nije bilo. Džafić i Bekić su udarcima okončali prvo poluvrijeme, no bez veće opasnosti po gol gostiju. 

 

Svoju prednost Sloboda je povećala u 51. minuti susreta. Bekić je centrirao sa lijeve strane, Milenković je loše reagovao, a Šmigalović glavom pogodio za vodstvo od 2:0.

 

Pet minuta kasnije sporna situacija pred golom gostiju. Džafić je sam krenuao prema golu Milenkovića, ovaj mu je ušao u putanju, no sudija se nije oglasio.

 

Potom je uslijedio miran tok utakmice koji prekida u 80. minuti gostujući fudbaler Stojanovski koji je pogodio mrežu Slobode za smanjenje rezultata na 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa su Tuzlaci sasvim zasluženo upisali tri boda u ovom susretu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.