Mešanović: Ovo je djelo kriminalaca

FK Sloboda po pravdu ide u Švajcarsku

Mešanović: Ovo je djelo kriminalaca

U Fudbalskom klubu Sloboda i dalje su ogorčeni, ali i odlučni u namjeri da pravdu istjeraju na vidjelo. Zakulisnim radnjama Tuzlacima je uskraćeno pravo da se takmiče u Evropi, a sa Tušnja poručuju da se neće predati.

Odlukom Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine FK Sloboda nije dobila licencu za nastup u Evropskoj ligi naredne sezone, iako su pozicijom na tabeli Premijer lige to osigurali.

Ovom odlukom otvorio se prostor Širokom Brijegu da se takmiči u Evropi.

Tuzlaci su ogorčeni ovakvim razvojem situacije, za koju smatraju da su odgovorni pojedinci u N/FSBiH, koji rade u korist Širokog, finansijski mnogo imućnije ekipe nego li je to Sloboda.

„Iza svega ovog stoji grupa kriminalaca na čelu sa Munibom Ušanovićem, Nihadom Hodžićem, a u svemu prste ima i Iljo Dominiković. Ovo što oni rade je krivično djelo i mi se nećemo pomiriti sa sadašnjim stanjem stvari. Čekamo sjednicu Arbitražnog suda Fudbalskog saveza BiH i nakon toga putujem u Švajcarsku, u sjedište UEFA“, kazao je Enes Mešanović, direktor Slobode.

Sjednica Arbitražnog suda N/FSBiH trebala bi se održati početkom naredne sedmice, a u Slobodi sumnjaju kako su im podmetnuli iz krovne kuće fudbala u BiH i u UEFA-u poslali nepotpunu dokumentaciju.

„U Švajcarskoj ćemo angažovati advokata jer se radi o klasičnom krivičnom djelu. Već imamo u planu jednog pravog pravnog stručnjaka, koji se bavi isključivo ovakvim i sličnim slučajevima. Na kraju krajeva, tužićemo i N/FSBiH“, dodaje Mešanović.

Godinama se sramne stvari dešavaju u bh. fudbalu. Još je sramnije kako niko ne reaguje na njih onako kako bi trebalo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije