Mešanović: Volio bih zaigrati u Valenciji

Mladi napadač tuzlanske Slobode ima svoj san

Mešanović: Volio bih zaigrati u Valenciji

Edmir Škorić

Mladi napadač Slobode Jasmin Mešanović, slobodno to možemo reći, jedna je od pozitivnijih stvari u sivilu tuzlanskog kluba.

Mešanović je svojoj momčadi osigurao prva tri boda u novoj sezoni. 19-godišnji ofanzivac Tuzlaka postigao je fantastičan pogodak protiv Koazre iz Gradiške u susretu drugog kola Premijer lige, koji je odigran na Tušnju pred relativno malim brojem gledalaca.

Podsjetimo, Mešanović je, u maniru iskusnih igrača koji u svojim nogama imaju stotine odigranih utakmica, "nanizao" nekoliko protivničkih igrača, došao do ruba šesnaesterca i onda preciznim udarcem matirao golmana gostiju iz Gradiške. Dogodilo se to u 67. minuti, što je, dakle, bio i odlučujući trenutak na utakmici.

"Pobjeda protiv Kozare je sigurno zaslužena, ali bila je to izuzetno teška utakmica, igrali smo po veoma sparnom vremenu i nije nam bilo lako. Osim toga, mislim da ne treba ni spominjati u kakvoj smo atmosferi dočekali utakmicu sa Kozarom. I kada se sve to sabere onda mogu reći da jučerašnja pobjeda mnogo dobiva na značaju. Utakmica je bila podjednaka, u prvom poluvremenu gosti su stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je ovaj put sreća bila na našoj strani. Drugo poluvrijeme smo mi zaigrali nešto bolje poslije čega je došao i taj gol, pa na kraju možemo reći da smo slavili veoma zasluženo", kazao je Mešanović na početku razgovora za SportSport.ba, koji je našim posjetiocima opisao jedan od najljepših golova koje je postigao u karijeri:

Prvi gol za Slobodu u Premijer ligi

"Lijepo je kada te drugi hvale i zaista sam sretan jer je ovo moj prvi pogodak za Slobodu u Premijer ligi. Osjećaj je bio fenomenalan, teško je sada opisati onaj trenutak nakon što sam vidio loptu u mrežu. U jednom trenutku sam dobio loptu, vidio da imam prostora da još priđem golu, uspio proći nekoliko igrača, šutirao sam i pogodio. U tom trenutku niko nije bio sretniji od mene. Dugo sam čekao ovo, prošle sezone u juniorima sam često pogađao, međutim znao sam da za Premijer ligu moram raditi još više, vjerujem u sebe i nadam se da će u nastavku sezone biti još golova".

Na Tušnju čekaju bolje dane

Sloboda se nalazi u teškoj situaciji. No, mladi napadač, kao i njegovi suigrači, vjeruje u bolje dane.

"To je ono što muči sve nas, pogotovo igrače. Imamo nadu, vjerujemo u bolje dane i nadamo se da će oni ubrzo doći. Ja sam da kažem tek na početku svoje karijere, ali u timu sa mnom su ljudi koji kod kuće imaju djecu, imaju porodice i nije nam lako, nikome nije lako. Ali onog trenutka kada izađemo na teren želimo tih 90 minuta sve probleme ostaviti po strani i dati sve od sebe za dobar rezultat Slobode. Mi smo profesionalci i tako ćemo se odnositi i dalje. Situacija je izuzetno teška i nadam se da će se neko konačno trznuti i pomoći Slobodi jer klub kao što je Slobode ne zaslužuje da se nalazi u takvoj situaciji".

Koliko Sloboda, uz sve te probleme, može u ovoj sezoni?

"Teško je prognozirati. Svjesni smo da je pred nama izuzetno teška sezona. Ono što je sigurno to je da će nam trebati još pojačanja. Zapravo, tu su neki igrači koji trebaju da potpišu ugovor sa klubom, tako da se nadam da ćemo do Leotara biti malo kompletniji, jer bi sa tim igračima ekipa izgledala dosta ozbiljnije. Ne zanosimo se da možemo napraviti nešto veliko u ovoj sezoni, igrat ćemo od utakmice do utakmice pa šta bude. Ja bih volio da izbjegnemo borbu za opstanak, u ovom trenutku očekujem neku sredinu tabele".

Velika želja obući dres seniorske reprezentacije BiH

"Za sada se želim dokazati u Slobodi. Ovo je moja prva seniorska sezona i želim pokazati koliko mogu. Vjerujem u sebe i daću sve od sebe da postignem što više golova u ovoj sezoni. A reprezentacija Bosne i Hercegovine je moja velika želja ali da bi se do toga došlo, potrebno je mnogo truda i rada. Za sada se prije svega želim nametnuti selektoru mlade reprezentacije Vladi Jagodiću. Naravno da mi je želja da odem u Evropu, a dobrim igrama vjerujem da ću uspjeti u tome. Inače, navijam za Valenciju i jednog dana bih volio igrati u Valenciji".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.