Meši samo bod, Pjanić na klupi Lyona
Ostao na klupi: Miralem Pjanić

23. kola La Championnata

Meši samo bod, Pjanić na klupi Lyona

Adnan Beganović

U 23. kolu francuskog La Championnata, Lyon sa Pjanićem na klupi, slavio je na gostovanju kod Nice, dok je Grenoble našeg Mehmeda Baždarevića kod kuće sa slabim Valenciennesom samo remizirao.

Grenoble našeg Mehmeda Baždarevića, tražio je večeras pobjedu nad Valenciennesom koju bi mu mnogo značila za nastavak prvenstva, ali nije uspio doći do nje. Fudbaleri Grenoblea imali su nekoliko izrazitih prilika koje nisu uspjeli realizovati. Ovaj remi Baždarevića i njegove ekipe jako loše će utjecati na nastavak sezone u kojem ih bez sumnje očekuje grčevita borba za ostanak u društvu najboljih.

Lyon je apsolvirao teško gostovanje kod Nice i sasvim zasluženo slavio rezultatom 3:1. Golove za trenutno vodeći klub francuskog prvenstva postigli su Makoun u 17. i 79. minuti, te Benzema u 26. minuti susreta, dok je jedini strijelac za domaće bio Apam u 45. minuti. Naš reprezentativac Miralem Pjanić bio je na klupi cijelu utakmicu.

Rezultati: Grenoble – Valenciennes 0:0, Nice – Lyon 1:3

Poredak:
Lyon 46 boda, Bordeaux 42 (-1), Paris Saint-Germain 42, Toulouse 41, Lille 39,Olympique Marseille 38 (-1), Rennes 38, Nice 33, Lorient 29, Nancy 28, Monaco 28, Nantes 26, Grenoble 26, Le Mans 25, Caen 24, Auxerre 24, Saint-Etienne 24, Sochaux 20, Valenciennes 20, Le Havre 15.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.