Mešin Grenoble ispao od drugoligaša

Kup Francuske

Mešin Grenoble ispao od drugoligaša

Edmir Škorić

Grenoble bh. stručnjaka Mehmeda Baždarevića nije uspio proći u osminu finala francuskog Kupa. Nakon što su u prošlom krugu eliminirali izvrsni Montpellier, igrači Grenoblea razočarali su na gostovanju kod drugoligaša Vannesa.

Drugoligaš Vannes je iznenadio Mešin Grenoble te se plasirao u osminu finala Kupa Francuske. Domaći su poveli golom Djedjea u 15. minuti, a onda je u samo četiri minute Juan i Dieuze preokrenuli u potpunosti rezultat.

No, domaći sastav u posljednje tri minute pravi senzaciju i golovima Kamissoka i Camare dolazi do preokreta (3:2). Čuda su moguća, itekako, Dieuze je svojim drugim golom dao na znanje da će se bolji odlučiti kroz dodatnih pola sata igre.

Ipak, više snage u produžecima su imali igrači Vannesa, pa ih je gol Delhommeaua iz 115. minute odveo u naredni krug.

I druga večerašnja utakmica šesnaestine finala odlučena je kroz produžetke. Jelen je u 25. minuti Auxerre doveo u vodstvo, a Allart u finišu prvog poluvremena Sedanu donio izjednačenje. Stabilni prvoligaš Francuske je tek na penale savladao drugoligašku momčad.

Auxerre će u osmini finala ugostiti Nancy, dok će Vannes gostovati Saint Ettieneu.

Francuski Kup:
Auxerre - Sedan 1:1 (Jelen 25, Allart 43)
Vannes - Grenoble 3:3 (Djedje 15, Kamissoko 87, Camara 90, Delhommeau 115/ Juan 76, Dieuze 80, 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.