Mešin Grenoble tek nakon penala
Mešini izabranici s(p)retniji u penal lutriji

Kup Francuske, 1/32

Mešin Grenoble tek nakon penala

Ekipa Grenoblea, koju sa klupe predvodi naš proslavljeni stručnjak Mehmed Meša Baždarević tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca plasirala se u šesanestinu finala Kupa Francuske savladavši ekipu Raon L Etapea (4:3).

Nakon što je 90 minuta okončano bez golova, mreže su mirovale i u dodatnih 30 minuta, pa se pristupilo izvođenju penala. Sa bijele tačke više sreće i spretnosti imali su Mešini izabranici. Treba napomenuti da je u 116. minuti crveni karton zaradio Vitakić, pa je Grenoble susret završio sa desetoricom igrača.

U do sada odigranim susretima najubjedljiviji je bio Tours koji je rezultatom 7:1 deklasirao SS Jeanne Arc Le Port, uz četiri gola Girouda i tri Fayea. Iznenađenje je priredio Schirrhein koji je iz daljeg takmičenja eliminisao ekipu Clermonta. Gosti su nakon prvog poluvremena vodili sa 2:0, a tada je uslijedio veliki preokret, a igrači Schirrheina su u periodu od 64. do 85. minuta postigli četiri gola i tako prošli u šesanestinu finala.  

Trećeg dana 2009. godine ukupno je na rasporedu 24 susreta među kojima najviše interesa pobuđuju međusobni dueli prvoligaša: Toulouse – Valenciennes, Sochaux – Rennes, Nantes – Caen, te Bordeaux – Saint Etienne.

Rezultati
Sainte Genevieve des Bois – Lille 0:3 (Debuchy 44, El-Othmani 71-autogol, Vittek 90)
SS Jeanne Arc Le Port – Tours 1:7 (Roger 70 / Faye 14, 45, 68, Giroud 30, 57, 82, 88)
Yzeure - Le Mans 0:0 (nakon penala 4:5)
Alfortville – Le Havre 0:2 (Alassane 29, Noro 62)
Schirrhein – Clermont Foot 4:2 (Wagner 64, Marty 73, Heit 81, Roth 85 / Grougi 15, Pote 37)
Andrezieux – Sedan 0:2 (Tiber 41, Suarez 69)
Raon L Etape – Grenoble 0:0 (3:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.