Messi u Ronaldovom stilu donio pobjedu Argentini, dramatično u Montevideu

Gaučosi startali pobjedom

Messi u Ronaldovom stilu donio pobjedu Argentini, dramatično u Montevideu

Admin Čaušević

Odigrane su tri meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iz južnoameričke zone.

Argentina predvođena Lionelom Messijem je ciklus otvorila minimalnim trijufom nad Ekvadorom, a jedini gol viđen je već na startu utakmice.

Pobjednika je odlučio Messi i to moglo bi se reći u stilu Cristiana Ronalda. Kapiten i najbolji igrač Gaučosa sigurno je izveo penal u 13. minuti.

Domaću pobjedu upisao je i Urugvaj i to na vrlo dramatičan način. U Montevideu je gostovao Čile, a pobjednik je odlučen u sudijskoj nadoknadi.

Domaći su vodili golom Luisa Suareza iz penala, za goste je izjednačio Alexis Sanche, da bi u posljednjim momentima sjajnim golom Maximiliano Gomez donio pobjedu Urugvaju.

Najviše golova bilo je na meču Paragvaj - Peru. Na kraju je završeno 2:2, a svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu.

Top Komentari

cogoH
I sta ste s tim htjeli reci da je u stilu ronalda , kad je i jedan i drugi glavni igraci u svojim ekipama i logicno da sutaju penale
7 1
realno_govoreci
Eto naslova u Ronaldovom stilu.Kako jadno.Pa vi u ozbiljnoj državi niste za nošenje papira s kamo pisanja članaka.Kakav amozitet samo.Da je Ronaldo dao gol iz penala bilo bi,Ronaldo ponovo sa bijele tačke a sada kada Messi daje u zadnje vrijeme sa bijele tačke onda ponovo morate Ronalda spomenuti.Dobro je nama u državi kada se vidi kakvi smo i koliko smo intelektualno i moralno dorasli bilo čemu.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi