Messi: "Desetka" mi nije bitna
Messi: "Želim samo igrati, broj je nebitan"

Messi: "Desetka" mi nije bitna

Edmir Škorić

Genij Barcelone i Argentine, Lionel Messi, ima veliku želju da njegova reprezentacija na čelu sa selektorom Maradonom pobijedi Venezuelu u subotu, te da ga ne brine kome će selektor dodijeliti slavnu "desetku".

Argentina će u subotu biti domaćin Venezueli, u kvalifikaciskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Lionel Messi želi tri boda u prvoj službenoj utakmici Diega Maradone, u kvalifikacijama, nakon dvije uspješne prijateljske provjere.

"Imamo puno želje da pobijedimo ovu utakmicu. Želimo tri boda za prvo mjesto Argentine, ali isto tako i za Maradonu, koji zaslužuje pobjedu u svom prvom službenom susretu. Nadamo se da će na kraju biti fešta", rekao je veznjak Barcelone novinarima prije početka treninga u četvrtak."

"Diego je vrlo miran, ali i on je uzbuđen. On ima puno povjerenja u skupinu ovih igrača, i to nam daje motivaciju. Sa ovim timom, mi nemamo nikakvih dvojbi oko odlaska na SP."

Ukoliko bi dobio žuti karton u subotu, Messi bi propustio gostovanje u Boliviji, no on se ne brine, kao ni oko dileme, kome će selektor dati dres sa slavnim brojem 10, kojeg je sam nosio u svojoj karijeri.

"Žuti karton me ne brine jer ja igram naprijed, i male su šanse da "požutim". Ne znam hoću li nositi broj 10, ali to me puno i ne brine. Sve što želim je igrati za Argentinu, pitanje broja meni je manje važno."

"Mali zeleni" je izjavio kako je nesiguran u sebe, te da ne zna kome će dodijeliti slavni broj, ali je priznao kako će to biti Lionel Messi ili veznjak Independiente Daniel Montenegro.

Poslije utakmice sa Venezuelom, Argentinci putuju u Boliviju, gdje također igraju važan kvalifikacijski susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.