Messi donio trijumf u Santanderu
Lionel Messi donio bodove Barceloni

Primera, 21. kolo

Messi donio trijumf u Santanderu

Fudbaleri Barcelone ostali su na 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real nakon što su u meču 21. kola Primere kao gosti nadigrali Racing Santander sa 2:1. No, nije sve tako dobro išlo ta Katalonce. Domaće je u 55. minutu Nikola Žigić doveo u vodstvo golom iz jedanaesterca.

Pritisak gostiju urodio je plodom u 65. minutu. Tada je najbolji pojedinac meča, Argentinac Lionel Messi izjednačio na 1:1, da bi isti igrač u 81. postavio konačan rezultat.

Meč je obilovao grubostima što je rezultiralo sa dva crvena kartona. Tako su Marquez i Pique (Barcelona) morali ranije u svlačionicu.
Jedan gol, ali čak tri crvena kartona viđena su u utakmici Osasune i Mallorce. Gol odluke za veliku pobjedu domaćina postigao je Walter Pandiani već u 3. minutu. Do kraja su isključeni Nekounam (Osasuna), te Navarro i Aouate (Mallorca).
Remijem su završene utakmice Betis - Getafe (2:2) i Espanyol - Recreativo (1:1), dok je Valladolid napravio iznenađenje savladavši u Madridu domaći Atletico. Prieto i Victor pogodili su za goste, a njihov saigrač Calvo bio je autor gola (autogol) za „crveno-bijele“.

Rezultati
Bilbao - Malaga 3:2, Numancia - Real Madrid 0:2, Atletico - Valladolid 1:2, Betis - Getafe 2:2, Deportivo - Villarreal 3:0, Espanyol - Recreativo 1:1, Osasuna - Mallorca 1:0, Racing Santander - Barcelona 1:2, Valencia - Almeria 3:2, Sporting - Sevilla -.

Poredak
Barcelona 56 boda, Real Madrid 44, Sevilla 38 (meč manje), Valencia 37, Villarreal 34, Deportivo La Coruna 33, Atletico Madrid 32, Malaga 32, Athletic Bilbao 31, Racing 28, Valladolid 27, Getafe 25, Almería 24, Gijon 24 (-), Recreativo de Huelva 24, Betis 22, Numancia 20, Mallorca 17, Espanyol 17, Osasuna 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.