Messi i Nino najbolji u sezoni 2008/09

Prema izboru fudbalera

Messi i Nino najbolji u sezoni 2008/09

Adnan Beganović

Fudbaler Barcelone Lionel Messi i zvijezda Tenerifa, Nino, proglašeni su za najbolje igrače prve i druge španjolske lige za sezonu 2008/09 u izboru profesionalnih fudbalera.

Isti žiri za najbolje trenere u ova dva ranga takmičenja proglasio je Barceloninog Pepea Guardiolu i Tenerifeovog Jose Luisa Oltru.

Za najbolje golmane proglašeni su Iker Casillas (Real Madrid) i Claudio Bravo (Real Sosiedad), dok su najbolji braniči Daniel Alves (Barcelona) i Marc Bertrand (Tenerife).

Najbolji veznjaci u protekloj sezoni su Xavi (Barcelona) i Abel Aguilar (Hercules), dok su za najbolje ofanzivne veznjake saigrači i suparnici proglasili Andresa Iniestu (Barcelona) i Alfara (Tenerife).

Otkrića sezone 2008/09 su Segio Basquets (Barcelona) i Diame (Rayo Vallecano).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.