Messi: Iniesta i Xavi zaslužuju Zlatnu loptu

Oduševljen saigračima

Messi: Iniesta i Xavi zaslužuju Zlatnu loptu

Adnan Beganović

Lionel Messi se nada da će Zlatna lopta biti dodijeljena igraču Barcelone i smatra da Andres Iniesta i Xavi zaslužuju to priznanje.

Argentinski napadač postigao je 73 gola u svim takmičenjima u prošloj sezoni, ali je naveo da njegovi suigrači više zaslužuju nagradu zbog dobrog nastupa na Evropskom prvenstvu.

"Ima još mnogo vremena do proglašenja najboljeg igrača svijeta. Još ne znamo ni imena kandidata. Volio bih da Zlatna lopta ostane u svlačionici Barcelone. Nadam se da će je osvojiti Iniesta ili Xavi. Zaslužili su nagradu zbog svega što su uradili tokom prošle sezone, kao i na Euru. Što više igrača Barcelone bude nominirano, to će biti bolje za klub", rekao je Messi, trostruki dobitnik ovog priznanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije