Messi izabrao 14 najznačajnijih trenutaka u karijeri, među njima i gol protiv BiH
U svojoj karijeri je postigao mnogo toga i sigurno mu nije bilo lako izabrati

Nije mu bilo lako izabrati

Messi izabrao 14 najznačajnijih trenutaka u karijeri, među njima i gol protiv BiH

E. Čaušević, foto: EPA

Jedan od najboljih igrača svijeta Lionel Messi izabrao je 14 najznačajnijih trenutak u svojoj karijeri, a na listi se našao i gol protiv Bosne i Hercegovine.

Naša reprezentacija igrala je protiv Argentine na Mundijalu u Brazilu 2014. godine kada smo poraženi sa 2:1. Drugi gol za Argentince postigao je Messi kojem je očito to bio veoma važan trenutak u karijeri, a u razgovoru za engleske medije objasnio je i zašto.

"Čekao sam osam godina da postignem svoj drugi gol na Svjetskim prvenstvima. Željeli smo ići do kraja, a počelo je sve pobjedom protiv Bosne i postigao sam drugi gol. Sve se desilo nekako brzo. Uzeo sam loptu i sjurio se prema golu Bosne i srećom dao sam gol", rekao je Messi.

Pored toga Messi je izdvojio debi u dresu Barcelone protiv Espanyola 2004. godine, meč protiv Leverkusena kada je dao pet golova, zlatnu medalju na Olimpijadi u Pekingu s Argentinom, meč protiv Seville iz 2014. godine kada je postao najbolji strijelac u historiji La Lige, pobjedu protiv Bayerna i sjajan gol kada je "ponizio" Boatenga, debitantski gol za Barcu protiv Albacetea.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hattrick protiv Real Madrida 2007. godina u remiju 3:3 na Nou Campu. Legendarni gol protiv Getafea kada je predriblao gotovo cijeli protivnički tim. Visoku pobjedu na SP-u 2006. godine protiv Srbije i Crne Gore od 6:0 kada je postigao debitantski gol na Mundijalu. Finala Lige prvaka i pobjede protiv Manchester Uniteda i Juventusa, pobjeda protiv Real Madrida u gostima sa 6:2. Na kraju izdvojio je gol protiv Kraljeva u derbiju prošle godine i legendarna proslava gola podizanjem dresa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi