Messi je efikasniji od više od pola evropskih ekipa

Čudesna statistika

Messi je efikasniji od više od pola evropskih ekipa

Sjajni Argentinac Lionel Messi i ove sezone nastavlja pružati magiju na fudbalskim terenima.

Messi je ove sezone postigao čak 21 gol u španskoj Primeri, te nastavlja rušiti pred sobom sve moguće fudbalske rekorde.

Podatak da je Messi efikasniji od mnogih evropskih ekipa govori dovoljno sam po sebi šta argentinski fudbalski čarobnjak radi ove sezone na fudbalskim travnjacima.

Messi je sa 22 postignuta gola u fudbalskom prvenstvu Španije efikasniji od čak 44 ekipe od mogućih 77 u četiri najjače evropske lige (Engleska, Italija, Španija i Njemačka)!

Dakle, Messi je sam postigao više golova nego više od pola ekipa iz Engleske, Njemačke, Italije i Španije, što je postignuće kakvo niko nikad ranije nije uspio napraviti, pa će biti pravo čudo ako mu ove sezone ne pripadne Zlatna lopta za najboljeg fudbalera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.