Messi je svjestan da ima jednu slabu tačku na kojoj želi poraditi

Ni on nije savršen...

Messi je svjestan da ima jednu slabu tačku na kojoj želi poraditi

Uz Cristiana Ronalda, Leo Messi važi za najboljeg fudbalera svijeta u posljednjih deset i više godina, ali je i on svjestan da nije bez mane.

Govoreći za inostrane medije, Messi je u jednom od svojih posljednjih intervjua priznao da postoji jedna stvar u njegovoj igri kojom nije zadovoljan, a to su - penali.

"Uvijek težim ka savršenstvu i želio bih biti perfektan fudbaler. Ali, da bih to uspio, moram podići jedan segment igre na viši nivo a to su penali. U budućnosti namjeravam više vježbati izvođenje jedanaesteraca, jer mislim da to mogu bolje", poručio je Messi.

Prema nezvaničnim statistikama, Argentinac je u karijeri izveo 105 jedanaesteraca i pogodio je 82, a promašio 23, pa se može reći da Messi veoma dobro zna o čemu govori, iako je na prvu zvučao dosta samokritično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi