Messi: Jedan je Maradona

Messi: Jedan je Maradona

Edmir Škorić

Lionel Messi tvrdi da je poređenje njega sa legendarnim Argentincem Diegom Armandom Maradonom "nedostatak poštovanja". Barcelonin najbolji igrač, po mnogima i čitavog svijeta, mišljenja je da niko nikada neće moći parirati Maradoni jer je on jedinstven.

Omaleni Argentinac Lionel Messi igra fantastično, začetnik je svakog ovosezonskog trijumfa Barce, po mnogima je i vodeći svjetski fudbaler. Od nedavno su ga mediji prozvali novim Maradonom, a njegovi igru poredili sa Diegovom. No, Messi ne misli tako.

"Postoji samo jedan Maradona, i niko se ne može usporediti sa jednim od najboljih igrača u historiji fudbala", izjavio je Messi argentinskim novinarima.

Messijem "upravljaju" dva stručnjaka, u reprezentaciji je pod palicom Maradone, dok ga u Barceloni svojim savjetima usavršava Guardiola. "Niko nikada neće odgovarati Maradoni jer je on jedinstven. Uspoređivati mene sa Diegom je nedostatak poštovanja. Što se tiče trenera, Maradona i Guardiola su prilično slični. Obojica znaju mnogo o nogometu i znaju kako dijeliti upute."

Za kraj je Messi dodao kako je igranje pored Carlosa Teveza i Sergio "Kun" Aguera fantastično, te da su obojica veliki igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.