Messi: Još uvijek sam ljut zbog nefer eliminacije iz Lige prvaka

Argentinac ne može zaboraviti propušteni jedanesterac

Messi: Još uvijek sam ljut zbog nefer eliminacije iz Lige prvaka

A. Haznadarević

Nakon što je momčad Chelseaja iz dvomeča sa Barcom uspjela izaći kao pobjednik ito možda najdefanzivnijom igrom koju smo vidjeli ove sezone, argentinski čarobnjak Leo Messi priznaje da se još uvijek nije pomirio sa takvom eliminaciom.

Messija posebno boli to što je imao sve konce u svojim rukama, te da je uspio pogoditi iz jedanesterca, vjerovatno bi sve drugačije bilo.

"Ispustili smo trofej La Lige i Lige prvaka, ali mene puno više ljuti ispadanje iz Lige prvaka jer nije bilo fer, te posebno što nisam zabio iz penala. Veoma sam zadovoljan sa odigranom sezonom, ali smo ljuti zbog neuspjeha u Ligi prvaka, bili smo jako blizu i to nas najviše ljuti. U svakom slućaju borit ćemo se za titule i naredne sezone, a i nacionalni tim će morati osigurati mjesto na Svjetskom prvenstvu."

Messi se zatim osvrnuo i na odlazak trenera Pepa Guardiole, kojeg će po njegovim riječima biti jako teško zamijeniti:

"Nije jednostavno zamijeniti Pepa nakon svega što je uradio, ali znam Tita još od malih nogu i znam šta možemo očekivati od njega. Nadam se da ćemo nastaviti igrati kao i do sada."

Messi je oborio rekord sa postignuta 73 pogotka u sezoni, ali postoje i oni koji vjeruju da mu Zlatna lopta može izmaći u slućaju da Cristiano Ronaldo bljesne na Euru.

"Ne znam, a i ne razmišljam o tome. Daleko je januar, sada razmišljam samo o utakmicama koje me očekuju u dresu Barce i Argentine, uključujući odmah ovu protiv Ekvadora", zaključuje po mnogima jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.