Messi lovi rekord Ronalda

Messi lovi rekord Ronalda

Prvotimac Barcelone Lionel Messi na dobrom je putu da stigne rekord za najviše postignutih golova u jednoj sezoni u Primeri, koji je postavio Ronaldo 1997. godine.

U posljednjoj sezoni Primere u kojoj su učestvovala 22 tima (sada ih je 20), Brazilac je na 37 mečeva postigao čak 34 gola, osvojivši usput i Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Evrope.

Nagađanja su da je Ronado mogao da postigne i više golova da nije morao da se pridruži selekciji Brazila na pripremama za Copa Americu. Messi je do sada dao 29 golova na 32 utakmice.

Ipak, Argentinac će imati šansu da postiže pogotke i na preostala tri meča u Primeri, a potrebno mu je ukupno pet golova da izjednači Ronaldov rekord. Ukoliko se samo još jednom upiše u strijelce, izjednačiće se sa Samuelom Eto'om, Romariom i Marijanom Martinom na listi odabranih koji su dali 30 golova u jednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.